zondag 1 november 2015

FLANDERS JUDO CUP U15 EN U21 (HEREN)

Op dag 2 van Flanders judo cup treden de U15 en U21(heren) aan. Hier volgt een mooi verslagje van coach Renaud Vandeburie.

De verwachtingen lagen hoog met 4 toppers van Ingelmunster op de mat. Maar al snel bleek de concurrentie heel groot! selectie van Finland, Zwitserland, Israƫl , Azerbeidzjan en natuurlijk heel wat Engelse en Nederlandse judokas. 3 van onze judoka's staan ook hoog op de ranking dus moesten er zoveel mogelijk wedstrijden gewonnen worden!
Alexander Beggia (U15) had zijn dagje niet, verliest zijn eerste kamp tegen sterke Engelsman. Daardoor moet hij zijn 2de kamp winnen om door de poules te geraken. Alex komt voor maar komt dan ongelukkig ten val. Een ritje in de 100 en bezoekje aan ziekenhuis in Lommel, met als resultaat een barstje in de elleboog. Spoedig herstel Alex, je zal er sterker uitkomen!
Jarne Duyck, Alois Ingelbert en Jonas Vandewalle (U15) starten perfect en worden vlot eerste in hun poule!
Jarne wint zijn eerste partij maar verliest daarna door een onverwachte flits van tegenstander. Jammer genoeg moet deze tegen de latere winnaar en verliest hij deze kamp. Over en uit voor Jarne in deze zware categorie.
Jonas krijgt de ene sterke Nederlander na de andere, jammer genoeg verliest hij nipt in de halve finale. In het gevecht voor derde is de Finse judoka een maatje te klein voor onze jonas en wint hij vlot. Eerste medaille is binnen!
Alois zat in de grootste reeks dus een medaille was nog niet in handbereik. Na drie vlotte overwinningen stond er zware tegenstander tegenover Alois. Belgisch kampioen -46 tegen Belgisch kampioen -42! Alois wint met yuko! Een glimlach van Alois is hier meer dan verdient! Op naar de finale tegen een bere sterke Fin! Alois komt snel wazari achter, maar dwingt zijn tegenstander nog tot 3 shido's, jammer genoeg kan hij de schade niet inhalen. Toch een mooie 2de plaats na 7 kampen!
Proficiat aan onze judoka's. Dit bewijst hun hoge plaats op de ranking!
Jelle Hoste (U21) ging niet van start wegens blessure. Hopelijk herstelt hij voor het BK van volgende week.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten