zondag 1 november 2015

FLANDERS JUDO CUP U18

Zaterdag 31 oktober was het Flanders judo cup voor de U18. Hierbij het verslag van coach Hakan Viane

Terug thuis van een lange dag op Flanders judo cup in Lommel. Moe, maar tevreden over de inzet van de geselecteerde judoka's.

Bij de jongens u18 bewijst Miguel Verfaillie dat hij na een lange blessureperiode, zijn wildcard waard was met een knappe 7e plaats op een 50-tal deelnemers. Hij raakt tamelijk vlot als 1e door zijn poule. Op het finaleblad gaat hij in de eerste ronde voorbij een Ier waarna hij in de kwartfinale de duimen moet leggen tegen een sterke judoka uit Azerbeidjan. Gelukkig wint deze het tornooi en zijn er herkansingen tegen iemand uit Israel (van een internationaal tornooi gesproken). Miguel begint goed tegen deze alweer sterke tegenstander, maar laat zich verrassen op grond en zo eindigt zijn tornooi in houdgreep. Jammer, want er zat misschien nog wel iets meer in, al was de weg naar een medaille nog lang en zwaar.

Michiel Naert  had het moeilijk vandaag in een zware poule. Hij doet zijn best, maar moet jammer genoeg vrede nemen met een vierde plek en dus geen plaats op het finaleblad. Verder keihard blijven werken en erin geloven is voor hem de opdracht.
Jenthe Mommerency verliest zijn eerste kamp tegen een Poolse judoka en wint daarna zijn tweede kamp. Tweede in de poule en dus door naar het finaleblad. Daar wint hij zijn eerst ronde en ook zijn kwartfinale. Deze zware laatste kamp en de korte rustperiode kropen echter in de kleren waardoor de halve finale vrij vlug verloren wordt van opnieuw een Pool. In de kamp voor de derde plaats vecht Jenthe voor wat hij waard is, maar een yuko tegen doet hem de das om. Veel dichter kan je niet bij een medaille raken, maar toch moet hij tevreden zijn met een zure vijfde plaats. Kop op en blijven werken. Dan zit er volgende keer zeker een medaille in.
Daarna was het de beurt aan onze dames U18. Celine Dejaegere wint haar poule dankzij twee knappe zeges. In haar eerste kamp op het finaleblad komt ze direct uit tegen een van de sterkere judokas uit deze categorie. Ze laat zich niet intimideren hierdoor en gaat er keihard tegenaan. Voorlopig komt ze echter nog een klein beetje tekort en ze moet de duimen leggen. Jammer genoeg verliest deze tegenstandster in de halve finale waardoor er net geen herkansing inzit. Belangrijker is echter dat Celine toont dat ze op de goeie weg is en dat ze in de toekomst zeker nog veel mooie dingen kan laten zien (mits keihard blijven verder werken natuurlijk).

Dan was het nog aan de oudste van onze deelnemers vandaag. Emma Houttekiet stoot vlotjes door naar het finaleblad met een eerste plaats in haar poule. Haar kwartfinale gaat ook prima, maar in de halve finale bijt ze haar tanden stuk op een stevige Engelse. Er zat een finaleplek in, maar door omstandigheden kon ze net niet dat beetje extra geven wat nodig was om deze tegenstandster omver te krijgen. In een spannende kamp voor derde komt Emma op achterstand, maar nu kan ze de situatie wel op een knappe manier rechtzetten met een yuko en twee waza-aris. Dikke proficiat met de derde plaats dus en hopelijk kan deze goeie vorm doortrekken naar volgende week waar ze de eer van Ingelmunster hoog probeert te houden op het BK bij de +21 (knap als laatste jaar U18)

Zoals reeds gezegd was dit een lange dag in een grote sporthal. En dat terwijl buiten het zonnetje scheen (naar het schijnt), maar als coach van zo'n jonge, enthousiaste bende met dergelijke inzet en motivatie, heb ik dat er graag voor over. Bedankt aan iedereen om er voor te knokken en goed te luisteren.
O ja. Ook nog eens bedankt aan de mensen die de coach hebben vervoerd en aan Michelle Houttekiet om bij te springen waar nodig met het coachen.

Groetjes,
Een vermoeide, maar blije coach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten