maandag 9 november 2015

Internationaal Residentie judotornooi Den Haag

Op zaterdag 6 en zondag 7 november zakten een 1300-tal judoka's af naar Den Haag. In "Sporthal Leidschenveen" was de top van Nederland vertegenwoordigd voor wat voor hen een "kwalificatiemoment" was. Ook JC Ingelmunster was van de partij.



Op zaterdag kwamen onze jongens van de U15 in actie. Emile Merdin, als eerstejaars, vocht enkele zware kampen en behaalde een verdiende bronzen plak. Ward Houthoofd en Tom Vanneste vochten een mooi parkoers tegen de bruine gordels maar ze gingen onderuit in de herkansingen. Beiden behaalden een mooie 7e plaats op 44 judoka's. Sven Vandekerckhove vocht moedig en deed zijn uiterste best maar verloor 2 kampen op rij. Een vroege uitschakeling maar een pak extra ervaring.

Podium Emile Merdin
Podium Alois Ingelbert




Jarne Duyck en Alois Ingelbert kwamen uit in dezelfde reeks. Even was er de hoop op een Ingelmunsterse finale. Jarne kwam in zijn eerste wedstrijd wazari en yuko voor tegen de latere winnaar maar raakte in een houdgreep en verloor alsnog de kamp. Ook in de herkansingen gaf Jarne een voorsprong weg, einde tornooi. Alois vocht zich in één ruk naar de halve finale maar volgde dan even het voorbeeld van Jarne en gaf ook zijn voorsprong uit handen. In de kamp voor het brons herpakte Alois zich en behaalde hij een mooie 3e plaats. De les van de dag: de wedstrijd duurt tot de laatste seconde !



Op zondag waren de jongens van de U18 aan de beurt. Miguel Verfaillie en Jenthe Mommerency waren de judoka's van dienst. Miguel kwam het eerst aan de beurt in een poule van meer dan 70 judoka's. Miguel won zijn eerste kamp met wazari gevolgd door houdgreep. Daarna werd even duidelijk dat de top van Nederland aanwezig was en kreeg Miguel alle hoeken van de mat te zien. Wat hij ook probeerde, de andere was telkens een beweging voor. De eerste wedstrijd in de herkansingen won Miguel van een judoka uit Wales met ippon, de tweede kamp verloor hij na een uitputtende kamp met yuko.
Vervolgens kwam Jenthe in actie. De eerste wedstrijd werd gewonnen met prachtige ippon maar daarna gaat het mis. Jenthe verliest zijn tweede kamp en vervolgens ook zijn eerste kamp in de herkansingen.

Proficiat aan alle judoka's die erbij waren.

Het tornooi in Den Haag wint jaar na jaar aan belangstelling. Hierbij een oproep aan al onze judoka's om er volgend jaar zelf bij te zijn. Een prachtig tornooi in een prachtige accommodatie dat qua uitstraling stilaan in de buurt van Venray komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten