zaterdag 13 februari 2016

Belgisch kampioenschap - Heren U15/U18/U21

Zaterdag 13 februari, Belgisch kampioenschap Heren U15/U18/U21

Voor judoka's, trainers, ouders, supporters misschien wel één van de belangrijkste dagen van het jaar. Onze vier jongens van de U15 waren er volledig klaar voor. Goeie voorbereiding, opwarming, peptalk en een motivatie van de hoogste plank.
Ze gingen allemaal goed van start met een overwinning. Enkel Jarne Duyck wint zijn halve finale en kan vechten voor goud.

Emile Merdin verliest spijtig genoeg zijn kamp door een te snelle greep naar het beentje. Ward Houthoofd verliest in de golden score op shido's en Alex Beggia laat zich vangen door de later Belgisch kampioen. 
Bedoeling is dan om zich te herpakken en voluit te gaan voor brons. Geen weg meer terug en vechten tot de laatste seconde. Spannende wedstrijden. Maar terecht allemaal in het voordeel van onze jongens! 3 maal brons! Een plaats om trots op te zijn! Proficiat!
Jarne bracht de kers op de taart. Vorig jaar was hij er heel dicht bij. Dit jaar was het zijn jaar. Als favoriet aan de start komen is niet altijd een voordeel. Maar in finale was hij duidelijk terug de sterke! Een beloning van zijn harde werk! Proficiat Jarne met uw Belgische titel!!!


Jarne Ducyk: Belgische kampioen
Emile Merdin: brons
Alexander Beggia: brons
Ward Houthoofd: brons




Geen opmerkingen:

Een reactie posten