maandag 12 oktober 2015

PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP U18+ 2015

Op het provinciaal kampioenschap U18 en ouder dit weekend deden maar liefst 14 judoka's mee! We behaalde 11 medailles! Deze 11 vechten volgende week in Dendermonde voor een ticket naar het Belgisch kampioenschap!


Annelies Vandeloo (-52) werd vierde in haar poule na heel wat weerwerk te bieden.

Celine Dejaegere en Phaedra Beggia vochten beide in de -57. Celine mocht beginnen tegen de uiteindelijke provinciaal kampioen, waar tegen ze jammer genoeg verloor. In de herkansingen legt ze een vlekkeloos parkoer af en zo wordt ze knap 3de. Phaedra was vrij geloot in de eerste ronde. De halve finale wint ze vlotjes. In de finale staat ze tegenover Evi Vermandere. Evi trok aan het langste eind. Zilver voor Phaedra.


Emma Houttekiet (-70) wint mooi al haar kampen en mag haar na een mooie finale trots Provinciaal Kampioen noemen.

Gauthier Blommaert (-60) mocht voor de wedstrijden eerst nog een laatste strijd aangaan tegen enkele 100'en gram. Gauthier verliest zijn eerste kamp, maar vecht zich in de herkansingen mooi naar brons.

Jason Goeminne (-66) wint zijn eerste wedstrijd. In zijn volgende kamp verliest hij jammer genoeg en zo komt hij in de herkansingen, waar hij opnieuw verliest.

In de -73 vechten drie judoka's van Ingelmunster, allemaal voor het podium. Akram Sayed werkt een vlekkeloos parkoer af en staat in de finale. Hakan Viane wint vlot zijn eerste kamp. In zijn 2de kamp moet hij tegen Philippe Speecke, iedereen wel bekend van op de training, een sterke tegenstander. Philippe trekt aan het langste eind. Hakan moet verder in de herkansingen. In de herkansingen heeft hij precies zijn meeste energie verspeeld en verliest hij jammer genoeg. Mattias Degroote legt net zoals Akram ook een prachtig parkoer af, wat hem ook in de finale brengt. Mattias en Akram brengen een mooie finale, waarin Mattias aan het langste eind trekt, Mattias goud, Akram zilver.

Alweer drie judoka's van Ingelmunster in de volgende categorie -81. Renaud Vandeburie wint mooi al zijn kampen en staat in de finale. Jochen Lamsens volgt Renaud hierin, maar moet in de halve finale zijn meerdere erkennen in Gregory Dermaut van Koksijde. De kamp voor brons wint hij dan weer mooi. Bruce Desender vecht zich mooi door tot in de 1/4 finale. Hierin verliest hij tegen de uiteindelijke provinciaal kampioen. Op naar de herkansingen. Zijn eerste in de herkansingen wint hij, maar de volgende verliest hij jammer genoeg. De finale van de -81 neemt Renaud het op tegen Gregory Dermaut, een sterke tegenstander met internationale ervaring. Ze brengen een heel spannende wedstrijd, waarin beide judoka's aan elkaar gewaagd zijn. Jammer genoeg krijgt Renaud in de laatste seconden een yuko tegen. Toch werd hij knap 2de. 

Jelle Hoste (-90) legt een mooi parkoer af en staat in de finale. In de finale moet hij het opnemen tegen Robin Monteyne van Koksijde. Net zoals de finale van de -81 was dit ook een heel spannende en opgaande finale. Die resulteert in een golden score, die Jelle jammer genoeg verliest. Zilver voor Jelle.

Peter Vincent, onze Brit, (-100) wint sterk al zijn wedstrijden in zijn poule en behaald zo knap goud.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten