zondag 18 oktober 2015

VLAAMS KAMPIOENSCHAP U18+ 2015

Dit weekend was het Vlaams kampioenschap voor senioren in Dendermonde. Vanaf U18 kan hieraan deelgenomen worden. Van Ingelmunster waren er hier 11 judoka's voor geselecteerd op het PK in Lendelede vorige week. 4 dames (Emma Houttekiet, Celine Dejaeghere, Annelies Vandeloo en Phaedra Beggia) en 7 heren (Jelle Hoste, Peter Vincent, Gauthier Blommaert, Akram Sayed, Jochen Lamsens, Renaud Vandeburrie en Mathias Degroote),

Bij de dames kon Phaedra Beggia jammer genoeg haar kansen niet verdedigen, door een blessure opgelopen op training.

Emma Houttekiet legde een foutloos parcours af en werd mooi vlaams kampioene bij de dames -70 kg.
Celine Dejaeghere won twee kampen bij de dames -57 kg en verloor in de halve finale, daarna verloor ze spijtig genoeg ook haar kamp voor brons. Toch een puike prestatie als eerstejaars U18.
Annelies Vandeloo verloor haar twee kampen.

Emma Houttekiet als Vlaams kampioen bij de -70 kg.


















Bij de heren -60 kg verloor Gauthier Blommaert meteen zijn eerste kamp tegen een sterke Siem Vandamme. In de herkansingen verloor hij niet meer en komt zo mooi met een bronzen plak naar huis.

Bij de heren -73 kg kwamen twee van onze judoka's op de tatami. Akram Sayed verliest zijn eerste kamp tegen Brecht Scheelen en mag jammer genoeg niet meer herkansen. Mathias Degroote wint zijn eerste kamp en verliest zijn tweede tegen Yannick Wauters. In de herkansingen wint Mathias terug zijn eerste kamp en verliest zijn tweede.

Bij de heren -81 kg hadden we terug 2 judoka's. Renaud Vandeburrie wint 1 kamp en verliest dan zijn eerste kamp in de herkansingen. Jochen Lamsens verliest zijn eerste kamp tegen de latere kampioen en wint daarna zijn eerste kamp in de herkansingen. Zijn volgende kamp verliest hij jammer genoeg.

Bij de heren -90 kg kwam Jelle Hoste aan de start. Jelle wint zijn eerste kamp en verliest zijn tweede tegen Auspert Thorgal. In de herkansingen gaat Jelle recht naar brons.

Bij de heren -100 kg hadden we onze Britse vriend Peter Vincent. Peter wint zijn eerste twee kampen en verliest in de halve finale. In de herkansingen haalt ook hij brons.
Onze 3 bronzen heren : Jelle Hoste, Peter Vincent
 en Gauthier Blommaert





















Afspraak voor onze 4 judoka's op het BK in Brugge op 7 november.
Foto's van onze judoka's op dit Vlaams kampioenschap vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten